DIY


Når tiden til hjemmebag er knap...

I dag fik jeg besøg af mine to skønne veninder. Da aftalen om at de skulle komme på besøg var spontan og min dag i dag knap, besluttede jeg mig for at give mig i kast med nogle koldhævede boller.
Så -  I går aftes klokken 23.00 begyndte jeg at bage. Heldigvis er fordelen ved denne slags boller, at dejen ikke skal æltes til en fast dej, men blot kastes sammen! Dejen smed jeg i køleskabet og fik her til morgen nogle skønne og yders luftige (nogenlunde sunde) boller ud af ovnen.
Synes derfor, at jeg vil dele opskriften med jer:

(19. stk.) 

Ingredienser 

  • 10 dl. koldt vand
  • 50 gr. gær
  • 2 spsk. groft salt
  • 2 spsk. honning
  • 400 gr. grahamsmel (andre grove mel-sorter kan også bruges)
  • 800 gr. hvedemel
  • 150 gr. knækkede hvedekerner (andre kerner kan også bruges)
  • Tilføj evt. revet gullerod, squash, rødbede eller lign.

Fremgangsmåde:
  1. Hæld vandet i en stor skål
  2. Tilsæt gær (opløses det i vandet)
  3. Tilsæt salt og honning.
  4. Rør derefter grahamsmel og kerner i vandet 
  5. Dernæst hvedemel
  6. Rør i dejen til den er sammenhængende.
  7. Dæk dejen til med et viskestykke, og stil den i køleskabet til næste morgen
  8. Sæt ovnen på 225 grader.
  9. Form dejen i klatter med en ske og placer dem på en bageplade
  10. Bag bollerne i ca. 20 minutter (jeg plejer at banke på bunden af bollerne - lyder de hule, er de færdige)
Velbekomme...





Pre-loved

Som Sløjd, Billedkunst og Håndarbejdslærer elsker jeg udtrykket Pre-loved, som i alt sin enkelthed går ud på, at forvandle noget gammel til noget nyt - at Re-designe!
Mit indlæg i dag handler om, at lave en knagerække ud af gamle skoforme. 
Skoforme kan være ret dyre, afhængig af deres alder og udseende. Jeg har fundet et par på nettet og resten på div. loppemarkeder, hvor prisen blev forhandlet ned. Standen af skoformen er ikke afgørende. Den skal blot være af træ.
Følg med i min proces...


Læg skoformene op på række, og afgør størrelsen på monteringsbrættet
Sav brættet (i dette tilfælde en mdf plade) ud i den ønskede størrelse, grund og mal det










Puds skoformene med sandpapir og grund dem derefter
 

Mal i den ønskede farve

Find en hård jernplade og klip nogle 'rør holdere ud', så de passer henover formens tyndeste punkt.

Monter hele molevitten på pladen og tadaa - Den er færdig 

En kage i lag = en lagkage!

Min veninde Caroline, har i efterårsferien startet en tradition med, at invitere gamle seminariefolk til frokost. Et sammenskudsgilde der, efter alle kunstens regler, formår at udspile maverne med gode retter.
Menuen bestod i år af følgende:
  • Kartoffel-porresuppe m. brød
  • Tunmusse
  • Hjemmelavet kyllingesalat m. enebærmarineret bacon og champignon
  • Rejetærte m. hytteost
  • Hjemmelavet kyllingeleverpostej m. hvidløgsristet champignon 
  • Krydderfrikadeller m. feta, oliven og hvidløg
  • Medisterpølse
  • Æbleflæsk
  • Æblekage og 
  • Lagkage
Sidste punkt stod undertegnede for - Lagkage!
Jeg må indrømme, at jeg aldrig rigtig har lavet sådan en før. Og - når jeg siger aldrig er det fordi, jeg ikke medregner den, hvor cremen er købt, bundene er købt og fyldet er hindbærmarmelade og bananskiver.

Min svigermor er storproducent af div. bær og det falder heldigvis af til min side...
Lige nu bugner fryseren med jordbær, og derfor var det et oplagt valg til indhold. 

Så jeg gik i gang...




500 gram jordbær hældes i en gryde sammen med 125 gram sukker og bringes i kog

 Efter 10 min på blusset sigtes det meste af væsken fra jordbærene, som blændes. (gem væsken!)
Husblas lægges i blød i 5 min og kommes derefter ned i den varme jordbærkompot, som derefter afkøles.






Imens laves kagecremen. Opskriften er fundet i god mad, let at lave.

  • 2 æg
  • 2 spsk. sukker
  • 1 spsk. majstivelse
  • 2,5 dl. mælk
  • korn fra en vaniliestang


Tadaa - cremen er færdig... Et husmodertrick lyder, at man skal strø sukker henover cremen, for at undgå skind.















Jordbærkompotten er nu afkølet og vendt i 2,5 dl. pisket fløde
Og - klasket på den nederste kagebund
Bundene er lavet i en springform.
  • 230 g mel
  • 100 g blød smør
  • 100 g mørk chokolade
  • 250 g sukker
  • 2 æg
  • 2 dl mælk
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. kakao



Og cremen på den næste...







Sidste bund/top lægges på kagen som stilles i køleskabet natten over.
Obs. på hver bund, har jeg smurt det jordbærsukkerlage på, som jeg sigdede fra, da jeg lavede kompotten. Dette gør bunden fugtig og lækker.
Kagepyntet forberedes også dagen før. Jeg fik Esben til at skrabe nogle hvide-chokolade-flager

Jeg har pyntet lagkagen med mørk kakaoglasur, hvide chokoladeflager og en MASSE flødeskum - it's all about the cream!


DIY - iPad cover

Da de fleste iPad covers er sorte & kedelige, har jeg lavet mit eget med mere spræl.


Tre stykker stof opmålt efter iPadens størrelse




Et stykke pap, samt et lag skumgummi lægges ind i hver side 

En kraftig elastik fastgøres på bagsiden og fungerer som lukkefunktion
Stoffet er købt HER og
Skumgummiet HER
Pappet er låget fra en sko-æske

Ingen kommentarer:

Send en kommentar