søndag

Hmmm - hvor jeg elsker duften og smagen af brændte mandler!

Var i dag på loppemarked. Som på alle andre markeder, var der også her boder, hvor der blev solgt brændte mandler.
Jeg er altid for sparsommelig og køber aldrig en pose, da jeg meget hellere vil have vasen, skålen, bøtten eller lign. fra boden ved siden af.  (Som koster det samme og varer mere end 20 min.)
Men - da min mor var med i dag købte vi en lille pose, som selvfølgelig var væk inden vi fik set os om. Af den grund besluttede vi os for, at lave nogle selv da vi kom hjem.
De blev simpelthen så lækre og burde af den grund være på alles "to do before i die" liste - stjæl derfor endelig opskriften.
Kom 200 g. mandler, 2 dl. sukker og 1 dl. vand (vi reducerede vandet fra 2 til 1 dl. og fik et meget bedre resultat) på en pande. Sæt blusset på fuld hammer og lad massen koge op under omrøring. 
Efter et stykke til fordamper vandet. Skru ned på middelhøj varme og lad sukkeret smelte

Når sukkeret er smeltet og karamelliseret hældes hele indholdet over på et stykke bagepapir til afkøling.
Da jeg elsker kokos dryssede jeg dette på mandlerne inden de var helt kolde.

Når mandlerne er kolde knækkes de fra hinanden - og spises MUM!

2 kommentarer:

  1. mums de ser lækre ud, det må jeg prøve. og mange tak for kikket jeg har gjort mig til fast læser, vil glæde mig til at følge din blog. ha en dejlig dag

    SvarSlet
  2. Hej Louise
    Velkommen til mit nye blog-univers. Fedt at du er fast læser - min første vel at mærke. Håber jeg kan friste med mere henover tiden. God dag til dig også. Mvh Trine

    SvarSlet